I flytter sammen

Det er en god idé at overveje, hvordan du bedst sikrer dine efterladte. Hvis du vil sikre din samlever, er du ofte nødt til at udfylde en begunstigelseserklæring. Dine nærmeste pårørende får nemlig pengene, medmindre du aftaler noget andet med PFA.
 
Er I dækket godt nok?
Når I flytter sammen, ændrer det måske også på jeres økonomiske forhold. Det er en god ide at I ser på, hvordan jeres pensionsordninger dækker jer selv og hinanden ved dødsfald, eller hvis en af jer bliver syg og ikke længere kan arbejde.
 
Udfyld en begunstigelseserklæring
Hvis du dør, før du bliver pensioneret, bliver engangsbeløbet ved død udbetalt til dine nærmeste pårørende med mindre du har aftalt andet med PFA. Din samlever er pr. 1. januar 2008 blevet din nærmeste pårørende - hvis I har boet sammen i mindst 2 år eller I har, har haft eller venter fælles barn. Hvis din police er trådt i kraft inden denne dato, skal du dog stadig kontakte PFA, for at indsætte en begunstiget.
 
Opret eventuelt et testamente
Der gælder ikke de samme regler i et papirløst forhold som i et ægteskab. I kan forebygge mange forviklinger, hvis I opretter et testamente og en samejekontrakt, der præcist fortæller, hvad der skal ske med jeres eventuelle ejerbolig og de andre ting, I ejer.
 
Sådan gør du